Fluweelzachte jurken goed voor het milieu

Een fluweel zachte jurk is een echte eyecatcher en nog warm ook. Decembermaand is daarom de maand van fluweel en flonkerende ogen. Fluweel is lekker zacht maar ook lekker warm, vandaar dat het vroeger een populaire stof was voor mantels, capes en overgordijnen. Van die overgordijnen maakte we vroeger de hipste jassen en broeken. Nadeel van fluweel is dat het alleen erg slijt. Voor je het weet heb je kale plekken op knieën en kont.

Warme capes en mantels van fluweel

Bij mantels en capes heb je veel minder last van slijtage en jurkjes van fluweel zijn dan ook een prachtige optie voor de feestdagen. Zo heb je een jurk die er chic uitziet en ook nog eens lekker warm is. En dat is weer goed voor het broeikaseffect, of beter gezet, helpt ervoor te zorgen dat we in 2040 de klimaatdoelstellingen halen. Want de thermostaat een paar graden lager zetten klinkt simpel, maar niemand wil koud lijden.

CO2 uitstoot vermindert dankzij jouw nieuwe vest

Een fluweelzachte jurk of mantel is dus een oplossing. Ook kun je de aanschaf van een lekker warm gebreid wollen vest verdedigen met dit klimaat akkoord in de hand. Als jij het maar lekker warm hebt en er ook nog goed kunt blijven uitzien, mag de kachel best wat lager toch? Het is misschien teveel gevraagd om ook de bontjas weer in te voeren, want daarmee schenden we weer andere verdragen. En dat we niet willen dat het een paar graden warmer wordt doen we natuurlijk niet alleen voor onszelf, maar ook om de ijsberen en de ijskappen te behoeden voor uitsterven.

Red de ijsberen met een faux fur jas

Kortom, om lekker goed en verantwoord bezig te zijn met kerst, moeten we ons allemaal lekker inpakken. Kijk naar onze collectie met prachtige maxi jurken van fluweel, onze leuke laarsjes en onze vette cardigans. Verantwoording hoef je niet af te leggen, deze aanschaf gaat zichzelf terugverdienen. Al is het dan louter voor je gemoedstoestand, maar die thermostaat kan nu best twee graden lager.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *