Oranje Vintage jurken met Koningsdag

Oranje vintage jurken zijn de komende weken helemaal in trek. Natuurlijk omdat Koningsdag er aan komt, de dag dat heel Nederland Oranje kleurt. Nu weet je misschien niet dat in de jaren 70 oranje dé modekleur was, samen met bruin, paars en retro groen. Een combinatie waar je nu acuut hoofdpijn van krijgt, maar wel als voordeel heeft dat je misschien wel een paar echte oranje vintage jurken kunt scoren. In je eigen kledingkast.

Feloranje of terracotta vintage jurken

Hoewel iedereen weet dat het koningshuis staat voor feloranje, kun je op Koningsdag daar natuurlijk best een beetje van afwijken. Want zo’n knaloranje dress is verre van fashionable vind ik persoonlijk.  Denk ik aan maxima, dan denk ik aan zalm rose of terracotta, maar dan wel heel licht dus. Zelf kocht ik onlangs online een paar terra cotta kleurige douche handdoeken die bij aflevering gewoon oranje bleken te zijn. Niet mijn favoriete kleur in de badkamer, maar met Koningsdag kan ik ze vast gebruiken als vlag of wimpel. Ook kan ik straks van die badstof handdoeken heel eenvoudig een strandjurkje maken, want gelukkig klopten de maten wel van mijn bestelling: ze zijn enorm die douchelakens!

Witte sneakers voor cool oranje

Als je gaat voor vintage jurken, dan hoef je er echt niet meteen uit te zien als Maxima herself. Je kan tegenwoordige een klassieke vintage jurk best combineren met een paar platte gympen of sneakers en zo een sportieve maar toch geklede indruk maken, perfect voor Koningsdag nietwaar? Ze moeten dan natuurlijk wel mooi schoon zijn of splinternieuw.

Nog even opruimen?

Koningsdag betekent natuurlijk een vrije dag. Dus als jij niets met het Oranje feest hebt, kun je die dag misschien goed gebruiken om je huis eens even lekker op te ruimen. Omdat we niet graag vuilnis maken van dingen die je nog kunt gebruiken hebben we de neiging veel te veel spullen te bewaren. Dat geldt helemaal voor je kleding waarschijnlijk. Want zo’n leuk topje komt vast ooit wel weer in de mode. Of dat leuke vintage jurkje dat je eigenlijk niet meer past, wil je ook niet wegdoen, want vroeg of laat kun je er iemand blij mee maken. Of pas je er zelf weer in. Of die stapel met bloesjes die nog best een ronde mee kunnen maar waarvan het kraagje een beetje smoezelig is geworden. Zucht.

Ook vintage jurken kun je updaten

Nu daar hoef je dus niet meer op te wachten. Want als jij je oude kleding in de recycle bak kiepert, wordt dat tegenwoordig voor je uitgezocht. Bruikbare jurken gaan het tweedehands circuit in, versleten kleding wordt gerecycled tot poetslappen of verandert in nieuwe garens voor nieuwe kleding. Ideaal toch? Kun je met een schoon geweten je oude spullen in een vuilniszak doen. Kun je echt geen afstand nemen van je oude vintage jurken, dan zijn er twee opties:

  • de schaar erin zetten en de boel zo vermaken dat ze weer up to date zijn, een maxi jurk met lange mouwen verandert zo in een mum in een mouwloos strandjurkje met spaghettibandjes. Of knipkraag en mouwen er af en vervang deze door een strook kant. Hiermee kun je trouwens ook een basic shirt een vintage look geven.
  • een tinnetje verf er tegenaan gooien in je favoriete oranje kleur. Dit is vooral heel handig bij verkleurde witte spullen als bloesjes en shirtjes, maar natuurlijk ook lichte zomerjurkjes die je wilt voorzien van een zelfgekozen spetterprint. Creatief, origineel en uniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *