Zwarte kousen

Lang niet alle zwarte kousen zijn sexy, zo bewijzen de leden van de gereformeerde kerk dagelijks wanneer ze voorbij fietsen in hun lange rokken en uiteraard zwarte of ook wel grijze of donkerblauwe kousen. Meisjes van 14, vrouwen van 40, je zult ze nooit in een broek zien. Hun God vindt dat niet goed. Ook de jongens moeten er aan geloven, hoewel in mindere mate.

Maar lekker in een korte broek naar school is er voor hen ook niet bij. Uiteraard zit er wel eens een rebels type tussen die dan wel een rokje draagt, zoals voorgeschreven, maar zo ultrakort dat het ondergoed zichtbaar is. Dat een dergelijk meisje dan onmiddellijk “ten prooi” valt aan de begerige blikken van de andere sexe, is dan uitsluitend het bewijs dat de leer het bij het juiste eind heeft.

Dames kleedt u zedig zodat u geen aanstoot geeft en ook geen begeerte opwekt, best een middeleeuwse gedachte vind ik persoonlijk, hoewel ook in de vorige eeuw de dames nog tot ver in de jaren 60 uitsluitend lange rokken droegen en er van enige emancipatie eigenlijk geen sprake was.

Blote jurken en zwarte kousen

Serveerster daarentegen liepen wél in zwarte kousen en korte rokjes en veel geveterd decolleté, alleen om zoveel mogelijk fooi te vangen van het overwegend mannelijke publiek. Daar hoef je tegenwoordig niet meer om te komen, tenzij je je in het nachtleven gaat rondneuzen.

Dames mogen alles aantrekken wat ze willen, al bedekken ze er nog zo weinig mee. En mannen moeten hun poten thuis houden is het motto. Afgezien dan van een enkele filmster met een decolleté tot op haar navel, is de hele westerse wereld tamelijk coulant tegenover al dat bloot.

Maar niet de rest van de wereld en daar lopen toch de meeste mensen rond. Vraag is: lopen zij achter of ontbreekt bij ons elk moreel besef? Of misschien nog sterker: zijn die culturen niet slimmer dan wij?

In schortje en kousen aan de afwas

Stiekem willen mannen nog steeds een vrouw die voor hen zorgt. Schrijver van het boekenweekgeschenk 2015, Dimitri Verhulst formuleert het treffend: “Voor mij zijn vrouwen moeders en mannen zonen”.

Het liefst ziet die vrouw er ook nog eens geweldig uit, en zo niet, een schortje en een paar zwarte kousen volstaan ook om hem in staat van opwinding te brengen en te houden, maar wel als ze ook zijn sokken wast en zijn troep opruimt. Ondanks de emancipatie blijven man en vrouw verschillend en veel geëmancipeerde dames die nu nog meer taken hebben dan vroeger krijgen al een klein beetje spijt.

Mannen hoeven minder te werken, nemen af en toe een papadag en beschouwen dat dan als vakantie en voor de rest hoef je niet bij ze aan te kloppen. Aan afleiding geen gebrek en als het zo niet lukt dan schrijf je je gewoon even in bij second love. Is dat niet hetzelfde als een sjeik met een harem of polygamie in Afrika, maar nu voor beide partijen?

Wees een man en drink bier

Deze slogan kwam ik tegen op een vintage plaatje op seniorenweb. Het is de slogan voor Amstelbier in de jaren 50. Het plaatje toont een sexy dame, op hoge hakken, blote buik en een groot glas bier. Nou dat heb ik in mijn oren geknoopt.

Helaas mogen mannen nog steeds een bierbuik kweken en dan ook nog trots een t-shirt dragen met daarop teksten als:  “Beer made this beautiful belly”, voor dames heb ik dergelijk shirts nog niet gezien. Maar ja wij hebben vintage jurken en die zijn bij uitstek geschikt om buiken te verbloemen:).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *